رله برد
رله برد چیست؟
رله نوعی کلید الکتریکی سریع یا بیدرنگ است که با هدایت یک مدار الکتریکی دیگر باز و بسته میشود. روش کنترل باز و بسته شدن این کلید الکتریکی به صورتهای مختلف مکانیکی، حرارتی، مغناطیسی، الکترو استاتیک و… میباشد. رله را ژوزف هانری در سال ۱۸۳۵ میلادی اختراع کرد.از آنجا که رله میتواند جریانی قویتر از جریان ورودی را هدایت کند، به معنی وسیعتر میتوان آن را نوعی تقویت کننده نیز دانست.
هر رله دارای دو پایه “فرمان” است و وصل کردن یک ولتاژ معین (که توسط کارخانه سازنده رله معرفی می شود) به پایه های فرمان، رله تحریک خواهد کرد. با این کار رله از وضعیت اصلی یا نرمال،به وضعیت تحریک شده (Triggered) تغییر وضعیت خواهد داد. بلا فاصله بعد از قطع شدن برق از پایه های فرمان، رله به حالت نرمال یا طبیعی باز می گردد.
معیارهای انتخاب رله برد :
قابلیت جدا شدن رلهها: در صورت وجود سوکت، در زمان خرابی رله، بدون نیاز به باز کردن سیمها، یا استفاده از تجهیزات خاص نظیر هویه، میتوانید بهسرعت رله را تعویض کنید.
قابلیت جدا شدن برد:درصورتیکه رله برد با استفاده از ترمینالهای جداشونده ساختهشده باشد، اولاً برد بدون نیاز به بازکردن سیمها و در کمتر از ۱ دقیقه قابل تعویض است و نکته دوم اینکه نیازی به اعزام نیروی متخصص نیست و به سرغت تعویض می گردد.
نشانگر LED :جهت نمایش وضعیت کنتاکتها
جنس برد الکترونیکی : هماکنون در ایران از دو جنس برد فایبر و استخوانی برای تولید استفاده میشود. بردهای فایبر کیفیت بالاتر و منعطفتری دارند. خشکی بردهای استخوانی باعث میشود که درصورتیکه به برد ضربه شدید وارد شود ( در حملونقل یا افتادن محصول در هنگام نصب) اتصالات مسی پشت برد قطع شود ولی در بردهای فایبر این اتفاق نمیافتد.هزینه ساخت بردهای فایبر ۳ برابر بردهای استخوانیست.
نگهدارنده رله : رله بدون نگهدارنده نباید روی رله برد نصب گردد.حذف نگهدارنده به دلیل کاهش قیمت تمامشده رله برد انجام میگیرد. استفاده از رله بدون نگهدارنده سبب از بین رفتن و ذوب پایه های رله و سوکت خواهد شد.
حفاظتهای جانبی : یکی از اتفاقاتی که شاید یک در میلیون اتفاق بیفتد، خرابی بوبین رله و آمپر کشیدن آنست. چنانچه رله برد در بخش ورودی فیوز محافظ نداشت، پیشنهاد میکنیم از فیوز برد های حرفه ای شرکت آبرون که در کانال های 4,8 و16 کانال با ولتاژهای 24DC/220AC ساخته شده اند استفاده کنید.
دیود هرزگرد و پل دیود: بردهایی که پل دیود در ورودی آنهاست، دو مزیت دارد (۱) عمل حفاظت در برابر جریان بازگشتی را انجام میدهد (۲) میتواند رله برد را هم بهصورت تحریک با صفر و هم بهصورت تحریک با یک، سیمکشی کرد.